1. סכין מפלדת אל-חלד, גם המשובחת ביותר, עשויה לקבל כתמי חלודה אם היא מאוחסנת בתנאי לחות או נשארת בכיור. בסיום השימוש יש לשטוף היטב תחת מים זורמים עם סבון כלים (לא חומרים ניקוי מעכלים/חומציים) ולייבש לחלוטין בעזרת מגבת או נייר סופג לאחר השימוש.

2. אין לנקות את הסכין במדיח כלים. אין לשפשף עם מברשת ברזל או כרית ניקוי ממתכת או צמר פלדה. להסרת לכלוך קשה יש להניח את הסכין בקערית עם מים רותחים למספר דקות ולנקות כרגיל.

3. סכיני שף ובכלל, הן סכינים כבדות וחדות מאוד. יש לטפל בהן בזהירות בעת השימוש והניקוי. אין להחליק את הלהב בכיוון היד בזמן הניקוי, גם עם ספוג ניקוי העלול להיחתך. יש לנקות מהצד הקהה כלפי הלהב ולא הפוך על מנת שלא להיחתך.

4. יש לאכסן את הסכין במקום בטוח, בו הלהב לא נחשף ועשוי להינזק או לפצוע. למשל בתוך בלוק אחסון או על מגנט (לא מעל הכיור) והרחק מהישג יד של ילדים (לא במגירה).

5. אם מאחסנים את הסכין לזמן ממושך ניתן לשמן אותה בשכבה דקה של שמן. יש לאחסן במקום יבש כאשר הלהב מוגן היטב, בנרתיק או בקופסה המקורית.

6. סכין קהה אינה בטוחה לעבודה משום שהדבר מצריך הפעלה של כוח רב כדי לחתוך והלהב עלול להחליק ולפצוע. יש להשחיז את הסכין בהתאם לצורך (בשימוש ביתי רגיל אחת למספר חודשים). מומלץ עם אבן השחזה רטובה. חשוב שהשחזה ביתית תתבצע על ידי אותו אדם. סגנון השחזה אחיד שומר על הסכין לאורך השנים.

7. לעולם אין להשחיז את הסכין עם משחיז סכינים מפלדה, זה פוגם בלהב.

8. סכינים עם להב משונן כמו סכין ללחם או סכין ירקות יש להשחיז רק אצל משחיז מקצועי (שאלו בחנות בה קניתם את הסכין).

9. מומלץ להשתמש במשטח חיתוך מעץ. משטח חיתוך מפלסטיק מקצר את חיי הלהב. על כל פנים אין להשתמש במשטח חיתוך קרמי או זכוכית בשימוש עם סכין Chroma.

10. הסכין מיועדת רק להכנת מזון. אין להשתמש בה לחיתוך מזון קפוא, עצמות או לחיתוך דברים שאינם מזון.

אין בהנחיות והמלצות השימוש הנ"ל להטיל אחריות כלשהי על היבואן במקרה של פציעה או תאונה של המשתמש בסכיני Chroma . האחריות על שימוש בטוח בסכין מוטלת אך ורק על המשתמש בה.

1. סכין מפלדת אל-חלד, גם המשובחת ביותר, עשויה לקבל כתמי חלודה אם היא מאוחסנת בתנאי לחות או נשארת בכיור. בסיום השימוש יש לשטוף היטב תחת מים זורמים עם סבון כלים (לא חומרים ניקוי מעכלים/חומציים) ולייבש לחלוטין בעזרת מגבת או נייר סופג לאחר השימוש.

2. אין לנקות את הסכין במדיח כלים. אין לשפשף עם מברשת ברזל או כרית ניקוי ממתכת או צמר פלדה. להסרת לכלוך קשה יש להניח את הסכין בקערית עם מים רותחים למספר דקות ולנקות כרגיל.

3. סכיני שף ובכלל, הן סכינים כבדות וחדות מאוד. יש לטפל בהן בזהירות בעת השימוש והניקוי. אין להחליק את הלהב בכיוון היד בזמן הניקוי, גם עם ספוג ניקוי העלול להיחתך. יש לנקות מהצד הקהה כלפי הלהב ולא הפוך על מנת שלא להיחתך.

4. יש לאכסן את הסכין במקום בטוח, בו הלהב לא נחשף ועשוי להינזק או לפצוע. למשל בתוך בלוק אחסון או על מגנט (לא מעל הכיור) והרחק מהישג יד של ילדים (לא במגירה).

5. אם מאחסנים את הסכין לזמן ממושך ניתן לשמן אותה בשכבה דקה של שמן. יש לאחסן במקום יבש כאשר הלהב מוגן היטב, בנרתיק או בקופסה המקורית.

6. סכין קהה אינה בטוחה לעבודה משום שהדבר מצריך הפעלה של כוח רב כדי לחתוך והלהב עלול להחליק ולפצוע. יש להשחיז את הסכין בהתאם לצורך (בשימוש ביתי רגיל אחת למספר חודשים). מומלץ עם אבן השחזה רטובה. חשוב שהשחזה ביתית תתבצע על ידי אותו אדם. סגנון השחזה אחיד שומר על הסכין לאורך השנים.

7. לעולם אין להשחיז את הסכין עם משחיז סכינים מפלדה, זה פוגם בלהב.

8. סכינים עם להב משונן כמו סכין ללחם או סכין ירקות יש להשחיז רק אצל משחיז מקצועי (שאלו בחנות בה קניתם את הסכין).

9. מומלץ להשתמש במשטח חיתוך מעץ. משטח חיתוך מפלסטיק מקצר את חיי הלהב. על כל פנים אין להשתמש במשטח חיתוך קרמי או זכוכית בשימוש עם סכין Chroma.

10. הסכין מיועדת רק להכנת מזון. אין להשתמש בה לחיתוך מזון קפוא, עצמות או לחיתוך דברים שאינם מזון.

אין בהנחיות והמלצות השימוש הנ"ל להטיל אחריות כלשהי על היבואן במקרה של פציעה או תאונה של המשתמש בסכיני Chroma . האחריות על שימוש בטוח בסכין מוטלת אך ורק על המשתמש בה.