סטייק כרוב סגול עם טחינת לימון כבוש  
 
 
רשימת קניות: (מומלץ להשתמש בפלטת צלייה מיציקת ברזל של GURO או במחבת צלייה של GURO)
 
 
לכרוב:
כרוב סגול, פרוס לפרוסות עבות, או נתחים. איך שיוצא זה טוב.
   
 
למשרה:
1/3 כוס שמן זית
שן שום כתושה
כוסברה קצוצה
מיץ וגרידה מלימון
כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
לטחינת לימון כבוש:
חצי כוס טחינה גולמית
מיץ וגרידה מלימון
כף לימון כבוש קצוץ או ממרח לימון כבוש
כרבע כוס מים
עגבניה סחוטה (לא חובה)
מלח
 
 
   
 
   
   
     
אופן ההכנה:
 
לערבב את חומרי המשרה. להשרות את נתחי הכרוב למשך כחצי שעה.
לצלות על הפלאנצ'ה או במחבת פסים עד שיש סימני חריכה,  והכרוב מתרכך מעט במקביל.

לטחון הכל יחד, להוסיף עוד מים במידת הצורך
 
מתכון מאת: מעיין אלרואי, מתוך במטבח של מעיין
סטייק כרוב סגול עם טחינת לימון כבוש  
 
 
רשימת קניות: (מומלץ להשתמש בפלטת צלייה מיציקת ברזל של GURO או במחבת צלייה של GURO)
 
 
לכרוב:
כרוב סגול, פרוס לפרוסות עבות, או נתחים. איך שיוצא זה טוב.
   
 
למשרה:
1/3 כוס שמן זית
שן שום כתושה
כוסברה קצוצה
מיץ וגרידה מלימון
כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
לטחינת לימון כבוש:
חצי כוס טחינה גולמית
מיץ וגרידה מלימון
כף לימון כבוש קצוץ או ממרח לימון כבוש
כרבע כוס מים
עגבניה סחוטה (לא חובה)
מלח
 
 
   
 
   
   
     
אופן ההכנה:
 
לערבב את חומרי המשרה. להשרות את נתחי הכרוב למשך כחצי שעה.
לצלות על הפלאנצ'ה או במחבת פסים עד שיש סימני חריכה,  והכרוב מתרכך מעט במקביל.

לטחון הכל יחד, להוסיף עוד מים במידת הצורך
 
מתכון מאת: מעיין אלרואי, מתוך במטבח של מעיין