שיפודי טופו, פטריות וחצילים במשרה בוטנים אסייתי  
 
 
רשימת קניות: (מומלץ להשתמש בפלטת צלייה מיציקת ברזל של GURO)
 
   
חבילת טופו, רצוי אורגני, חתוכה לקוביות
סלסלת פטריות פורטובלו קטנות ומוצקות
חציל מוצק, חתוך לקוביות
   
   
 
   
   
   
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
למשרה:
1/3 כוס חמאת בוטנים חלקה, ללא סוכר
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס מים
כפית שמן שומשום
כף מייפל/ סילאן/ רוטב צ'ילי מתוק
גרידה מחצי לימון
1/4 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
שן שום כתושה
כפית ג'ינגר מגורר
   
   
     
אופן ההכנה:
 
לערבב את כל חומרי המשרה, המרקם צריך להיות כשל טחינה נוזלית.
אם צריך אפשר להוסיף מעט מים/חמאת בוטנים.
להשרות את קוביות הטופו והחציל לפחות שעה, עד לילה במשרה.
לשפד על שיפוד לסירוגין, להוסיף פה ושם פטריה.
לצלות על הגריל /פלאנצ'ה /מחבת פסים מכל הצדדים, לבדוק שהחציל עשוי דיו לפני שמורידים מהאש. למרוח את השיפוד בעזרת מברשת מרוטב המישרה מדי פעם.
להגיש עם רוטב המשרה בצד.
 
מתכון מאת: מעיין אלרואי, מתוך במטבח של מעיין
שיפודי טופו, פטריות וחצילים במשרה בוטנים אסייתי  
 
 
רשימת קניות: (מומלץ להשתמש בפלטת צלייה מיציקת ברזל של GURO)
 
   
חבילת טופו, רצוי אורגני, חתוכה לקוביות
סלסלת פטריות פורטובלו קטנות ומוצקות
חציל מוצק, חתוך לקוביות
   
   
 
   
   
   
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
למשרה:
1/3 כוס חמאת בוטנים חלקה, ללא סוכר
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס מים
כפית שמן שומשום
כף מייפל/ סילאן/ רוטב צ'ילי מתוק
גרידה מחצי לימון
1/4 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
שן שום כתושה
כפית ג'ינגר מגורר
   
   
     
אופן ההכנה:
 
לערבב את כל חומרי המשרה, המרקם צריך להיות כשל טחינה נוזלית.
אם צריך אפשר להוסיף מעט מים/חמאת בוטנים.
להשרות את קוביות הטופו והחציל לפחות שעה, עד לילה במשרה.
לשפד על שיפוד לסירוגין, להוסיף פה ושם פטריה.
לצלות על הגריל /פלאנצ'ה /מחבת פסים מכל הצדדים, לבדוק שהחציל עשוי דיו לפני שמורידים מהאש. למרוח את השיפוד בעזרת מברשת מרוטב המישרה מדי פעם.
להגיש עם רוטב המשרה בצד.
 
מתכון מאת: מעיין אלרואי, מתוך במטבח של מעיין