תבשיל דגים צפון אפריקאי
מומלץ לבישול על מחבת ברזל 31 Guro 
טיפים לניקוי ותחזוקת כלי ברזל ראו בשאלות ותשובות
רשימת קניות: הכמויות לפי 6 סועדים


1.5 קילו דג בורי חתוך לסטקים עם העצם

2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

2 פלפל ירוק חריף

12 עגבניות בשלות

6 שיני שום חצויות לאורך

1 צרור כוסברה קצוצה

3 כפות פפריקה מתוקה בשמן

150 מ"ל שמן זית

1 כפית כמון טחון

חלה טרייה

מלח דק


 
אופן ההכנה:
1. לחמם את המחבת לחום בינוני. להוסיף כף שמן זית ולטגן את הפלפלים עד ריכוך כחמש דקות. לאחר מכן להוסיף את שינוי השום ולטגן 2 דק' נוספות. לשים לב לטיגון עדין ללא צבע.
2. לערבב את יתר שמן הזית עם הפפריקה היטב ולהשרות יחדיו כחצי שעה.
3. לטחון את העכבניות הבשלות בעמבד מזון עד לקבלת רסק גס ולהוסיף למחבת. בשלב זה להוסיף חופן קטן של כוסברה קצוצה ולהביא לרתיחה של כ-20 דק'. לתבל במלח דק.
4. לאחר צימצום הרוטב וקבלת מרקם המזכיר ריבה, ניתן להוסיף את שמן הפפריקה והכמון ולהביא לביעבוע עדין של כחמש דקות נוספות.
5. בשלב זה מסדרים את הדגים בתוך התבשיל. ומכסים במכסה או נייר כסף. ממשיכים בבישול על אש קטנה עוד כעשר דקות.
6. לפזר כוסברה קצוצה ולהגיש על חלקה טרייה.
המתכון באדיבות השפים
תבשיל דגים צפון אפריקאי
מומלץ לבישול על מחבת ברזל 31 Guro 
טיפים לניקוי ותחזוקת כלי ברזל ראו בשאלות ותשובות
רשימת קניות: הכמויות לפי 6 סועדים


1.5 קילו דג בורי חתוך לסטקים עם העצם

2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

2 פלפל ירוק חריף

12 עגבניות בשלות

6 שיני שום חצויות לאורך

1 צרור כוסברה קצוצה

3 כפות פפריקה מתוקה בשמן

150 מ"ל שמן זית

1 כפית כמון טחון

חלה טרייה

מלח דק


 
אופן ההכנה:
1. לחמם את המחבת לחום בינוני. להוסיף כף שמן זית ולטגן את הפלפלים עד ריכוך כחמש דקות. לאחר מכן להוסיף את שינוי השום ולטגן 2 דק' נוספות. לשים לב לטיגון עדין ללא צבע.
2. לערבב את יתר שמן הזית עם הפפריקה היטב ולהשרות יחדיו כחצי שעה.
3. לטחון את העכבניות הבשלות בעמבד מזון עד לקבלת רסק גס ולהוסיף למחבת. בשלב זה להוסיף חופן קטן של כוסברה קצוצה ולהביא לרתיחה של כ-20 דק'. לתבל במלח דק.
4. לאחר צימצום הרוטב וקבלת מרקם המזכיר ריבה, ניתן להוסיף את שמן הפפריקה והכמון ולהביא לביעבוע עדין של כחמש דקות נוספות.
5. בשלב זה מסדרים את הדגים בתוך התבשיל. ומכסים במכסה או נייר כסף. ממשיכים בבישול על אש קטנה עוד כעשר דקות.
6. לפזר כוסברה קצוצה ולהגיש על חלקה טרייה.
המתכון באדיבות השפים