קבב טורקי עם ירקות צלויים
מומלץ לבישול על מחבת צליה 25 מברזל או אמייל Guro 
טיפים לניקוי ותחזוקת כלי ברזל ואמייל ראו בשאלות ותשובות
רשימת קניות: הכמויות לפי 6 סועדים


1 קילו בשר טחון מהצלעות

1 כף בהרט

2 כפות פפריקה מתוקה

½ כפית הל טחון

½ כפית פלפל שאטה גרוס

½ כפית זרעי כוסברה טחונים

1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק

מלח ופלפל לפי הטעם

4 עגבניות תמר, חתוכות לרבעים לאורך

3 בצלים סגולים קטנים, חתוכים לשישיות לאורך

3 פלפלים ירוקים חריפים


 
אופן ההכנה:
1. לערבב היטב ולעבד באופן ידני את הבשר והתבלינים יחד בקערה עד חיבור הומוגני ואחיד.
2. מעצבים את הקבב בצורה האידאלית ומניחים לו לנוח במקרר כשעתיים (תורם לייציבות הקבב).
3. (לפני צליית הקבב) צורבים היטב את הירקות על גבי מחבת גריל ליצירת אפקט חריכה ומרכזים בשולי המחבת.
4. בשלב זה מוסיפים את הקבב וצורבים אותו היטב כ-5 דקות מכל צד.
5. ניתן להגיש על המחבת (זהירות הכלי חם מאוד) ולקשט עם פטרוזיליה קצוצה.
המתכון באדיבות השפים
קבב טורקי עם ירקות צלויים
מומלץ לבישול על מחבת צליה 25 מברזל או אמייל Guro 
טיפים לניקוי ותחזוקת כלי ברזל ואמייל ראו בשאלות ותשובות
רשימת קניות: הכמויות לפי 6 סועדים


1 קילו בשר טחון מהצלעות

1 כף בהרט

2 כפות פפריקה מתוקה

½ כפית הל טחון

½ כפית פלפל שאטה גרוס

½ כפית זרעי כוסברה טחונים

1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק

מלח ופלפל לפי הטעם

4 עגבניות תמר, חתוכות לרבעים לאורך

3 בצלים סגולים קטנים, חתוכים לשישיות לאורך

3 פלפלים ירוקים חריפים


 
אופן ההכנה:
1. לערבב היטב ולעבד באופן ידני את הבשר והתבלינים יחד בקערה עד חיבור הומוגני ואחיד.
2. מעצבים את הקבב בצורה האידאלית ומניחים לו לנוח במקרר כשעתיים (תורם לייציבות הקבב).
3. (לפני צליית הקבב) צורבים היטב את הירקות על גבי מחבת גריל ליצירת אפקט חריכה ומרכזים בשולי המחבת.
4. בשלב זה מוסיפים את הקבב וצורבים אותו היטב כ-5 דקות מכל צד.
5. ניתן להגיש על המחבת (זהירות הכלי חם מאוד) ולקשט עם פטרוזיליה קצוצה.
המתכון באדיבות השפים