עוף, פסטה וכרוב עלים מוקפצים

מומלץ להשתמש במחבת גדולה אמייל או ברזל מושחם היטב.

זמן הכנה: 10 דקות, זמן בישול: 15 דקות
 
רשימת קניות:  עבור 7-8 מנות


500 גר' פסטה פנה

מבושלת 'אל דנטה' (חמה)

3 חזה עוף ללא עור, שומן ועצמות

חתוך לקוביותבגודל ביס

2 כפות חמאה (אופציה)

2 כפות שמן זית

4 שיני שום כתושות

3/4 כוס יין לבן יבש

3/4 כוס ציר עוף (לא מלוח)

1 ראש כרוב עלים (קֶייל) קצוץ ללא ליבה

2 כוסות עגבניות תמר קטנות

חתוכות לאורך

100 גר' שבבי פרמזן

אפשר לשבב בעזת קולפן


אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת גדולה את החמאה והשמן זית על אש בינונית-גבוהה.

2. מניחים את נתחי העוף בשכבה אחת ובוזקים מעל מלח ופלפל לפי הטעם.

3. צורבים 1-2 דקות של הצד התחתון, ללא ערבוב.

4. הופכים את הנתחים וצורבים את הצד השני.

5. לאחר כ-30 שניות, מערבבים לבישול אחיד עד שהנתחים מוכנים.

6. מסירים את הנתחים מהמחבת, ושומרים בצד, חם.


7. מקטינים את החום לעוצמה בינונית. מוסיפים את השום ומערבבים מהר כדי למנוע חריכה.

8. אחרי 30 שניות מוזגים את היין והציר.

9. מערבבים את הנוזלים עם כף עץ ומגרדים בעזרתה את התחתית כדי להוציא את הטעמים לתוך הנוזלים.

10. מצמצמים את הנוזלים למחצית, תוך כדי רתיחה עדינה.

11. סוגרים את האש ומוסיפים מיד את כרוב, העגבניות, הפסטה, העוף ושבבי הפרמזן.

12. מקפיצים הכל ביחד. הכרוב יתרכך ויתחבר אל שאר הרכיבים.


מגישים מיד אל השולחן כאשר התבשיל עדיין חם.