מרק עגבניות עם קרוטוני פרמזן

מומלץ להשתמש בסיר אמייל כיפתי אובלי מספר 8 או בסיר אמייל עגול מספר 7

רשימת קניות: 6-8 מנות


1 כף חמאה

1 כף שמן זית

1 שן שום כתושה

1 בצל בינוני, קצוץ דק

2 גזרים קלופים, פרוסות דקות

1 כף גדושה של רסק עגבניות

8-10 עגבניות בינוניות* בשלות

שלמות וקלופות

600-700 סמ"ק ציר עוף או ירקות

1/2 כוס מים

2 כפות פטרוזיליה, קצוץ דק

2 כפות בזיליקום טרי. קצוץ

1/3 כוס שמנת

פלפל - לפי הטעם

מלח - לפי הטעם



קרוטונים

1/2 בגט פרוס בינוני

1/2 כוס פרמזן מגורד

שום כתוש (אופציה לשיפור הטעם)

שמן זית






אופן ההכנה:

הכנת המרק

1. להמיס בסיר אמייל על חום בינוני את החמאה ושמן הזית.

2. להוסיף את הבצל, שום והגזר.

3. לערבב תוך בישול כחמש דקות, עד שהירקות יחלו להתרכך.

4. להוסיף את רסק העגבניות ולהמשיך לערבב היטב. לבשל עוד 2-3 דקות.

5. להוסיף את העגבניות שלמות, ציר, מים והפטרוזיליה. להמשיך לבחוש.

6. להביא לרתיחה ולהנמיך לחום נמוך. לכסות את הסיר ולבשל עוד 15 דקות.

7. לאחר שכל הרכיבים רכים, מרסקים בסיר בעזרת 'בלנדר מוט' - לא יותר מידי כדי לשמור על הטקסטורה של העגבניות.

     לחילופין אפשר להעביר את תכולת הסיר לבלנדר שולחני.

     זהירות! הנוזלים חמים, יש להשתמש בבלנדר בזהירות.

8. בסיום הריסוק להוסיף את השמנת, מלח ופלפל לפי הטעם ואת הבזיליקום.

9. מסיימים עם בישול על אש נמוכה עוד 5 דקות.


הכנת הקרוטונים

1. מורחים את פרוסות הבגט במעט שמן זית ושום כתוש. על מחבת אמייל שמים ערמות קטנות של גבינת פרמזן. מעל כל ערמה מניחים פרוסה של בגט.

2. מחממים את המחבת לחום בינוני ובעזרת מרית לוחצים בעדינות על כל פרוסה בעוד הגבינה מומסת לתוך וסביב הפרוסה. הופכים וצורבים את הצד השני של כל פרוסה.


מגישים בקעריות מחוממות עם הקרוטונים בצד או על המרק. אפשר לקשט במעט בזיליקום טרי.

*אם אין בלנדר אפשר לקצץ מראש את העגבניות לקוביות בגודל בינוני.
טיפ! לקילוף מהיר ונוח של העגבניות. השרו אותן דקה במים כמעט רותחים. חריץ היקפי עדין לפני ההשריה יקל על הקילוף.

מרק עגבניות עם קרוטוני פרמזן

מומלץ להשתמש בסיר אמייל כיפתי אובלי מספר 8 או בסיר אמייל עגול מספר 7

רשימת קניות: 6-8 מנות


1 כף חמאה

1 כף שמן זית

1 שן שום כתושה

1 בצל בינוני, קצוץ דק

2 גזרים קלופים, פרוסות דקות

1 כף גדושה של רסק עגבניות

8-10 עגבניות בינוניות* בשלות

שלמות וקלופות

600-700 סמ"ק ציר עוף או ירקות

1/2 כוס מים

2 כפות פטרוזיליה, קצוץ דק

2 כפות בזיליקום טרי. קצוץ

1/3 כוס שמנת

פלפל - לפי הטעם

מלח - לפי הטעם



קרוטונים

1/2 בגט פרוס בינוני

1/2 כוס פרמזן מגורד

שום כתוש (אופציה לשיפור הטעם)

שמן זית






אופן ההכנה:

הכנת המרק

1. להמיס בסיר אמייל על חום בינוני את החמאה ושמן הזית.

2. להוסיף את הבצל, שום והגזר.

3. לערבב תוך בישול כחמש דקות, עד שהירקות יחלו להתרכך.

4. להוסיף את רסק העגבניות ולהמשיך לערבב היטב. לבשל עוד 2-3 דקות.

5. להוסיף את העגבניות שלמות, ציר, מים והפטרוזיליה. להמשיך לבחוש.

6. להביא לרתיחה ולהנמיך לחום נמוך. לכסות את הסיר ולבשל עוד 15 דקות.

7. לאחר שכל הרכיבים רכים, מרסקים בסיר בעזרת 'בלנדר מוט' - לא יותר מידי כדי לשמור על הטקסטורה של העגבניות.

     לחילופין אפשר להעביר את תכולת הסיר לבלנדר שולחני.

     זהירות! הנוזלים חמים, יש להשתמש בבלנדר בזהירות.

8. בסיום הריסוק להוסיף את השמנת, מלח ופלפל לפי הטעם ואת הבזיליקום.

9. מסיימים עם בישול על אש נמוכה עוד 5 דקות.


הכנת הקרוטונים

1. מורחים את פרוסות הבגט במעט שמן זית ושום כתוש. על מחבת אמייל שמים ערמות קטנות של גבינת פרמזן. מעל כל ערמה מניחים פרוסה של בגט.

2. מחממים את המחבת לחום בינוני ובעזרת מרית לוחצים בעדינות על כל פרוסה בעוד הגבינה מומסת לתוך וסביב הפרוסה. הופכים וצורבים את הצד השני של כל פרוסה.


מגישים בקעריות מחוממות עם הקרוטונים בצד או על המרק. אפשר לקשט במעט בזיליקום טרי.

*אם אין בלנדר אפשר לקצץ מראש את העגבניות לקוביות בגודל בינוני.
טיפ! לקילוף מהיר ונוח של העגבניות. השרו אותן דקה במים כמעט רותחים. חריץ היקפי עדין לפני ההשריה יקל על הקילוף.