נזיד בשר ופול בפויקה
המתכון של משפחת אלוני וסבתא שולה, מקום ראשון בתחרות "מלך הפויקה" קיבוץ שמיר 2016
רשימת קניות: (מתאים לפויקה מס' 3)


2 ק"ג פול, רצוי טרי

2 ק"ג צלעות או זרוע שריר חתוך לקוביות

2 ראשי שום, קצוצים דק

צרור כוסברה גדול, קצוץ

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

אבקת מרק לפי הטעם

שמן זית לפי הטעם


       
אופן ההכנה:
מחממים את הפויקה לחום גבוה, סוגרים את הבשר עם מעט שמן, מלח ופלפל.
 
מוסיפים פול, ומים עד גובה התבשיל.
מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח, פלפל, אבקת מרק, ומעט שמן, עד שהמים מקבלים טעם דומיננטי טעים.
מבשלים כשעתיים ברתיחה.
 
רבע שעה לפני ההגשה מוסיפים את השום והכוסברה ומערבבים היטב.
 
בשלנים: משפחת אלוני. מלך הפוייקה 2016 שמיר.    צילום: איתי אלוני
נזיד בשר ופול בפויקה
המתכון של משפחת אלוני וסבתא שולה, מקום ראשון בתחרות "מלך הפויקה" קיבוץ שמיר 2016
רשימת קניות: (מתאים לפויקה מס' 3)


2 ק"ג פול, רצוי טרי

2 ק"ג צלעות או זרוע שריר חתוך לקוביות

2 ראשי שום, קצוצים דק

צרור כוסברה גדול, קצוץ

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

אבקת מרק לפי הטעם

שמן זית לפי הטעם


       
אופן ההכנה:
מחממים את הפויקה לחום גבוה, סוגרים את הבשר עם מעט שמן, מלח ופלפל.
 
מוסיפים פול, ומים עד גובה התבשיל.
מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח, פלפל, אבקת מרק, ומעט שמן, עד שהמים מקבלים טעם דומיננטי טעים.
מבשלים כשעתיים ברתיחה.
 
רבע שעה לפני ההגשה מוסיפים את השום והכוסברה ומערבבים היטב.
 
בשלנים: משפחת אלוני. מלך הפוייקה 2016 שמיר.    צילום: איתי אלוני