באחש בוכרי
בעדה הבוכרית יש מאכלים שהחג אינו שלם בלעדיהם.
אחד מהם הוא הבאחש הבוכרי שבדרך מסורתית מכינים אותו מכבד של עגל.
הבאחש החגיגי שלנו הוא קלילי יותר, זריז יותר ופשוט יותר להכנה, היכ הוא מתובל בתערובת מוכנה "שקדים ושמיר" של 'תבליני פרג'. ועוד, משוה שהוא מוכן מפילה עוף.
מומלץ לבישול עם סיר אמייל של GURO
רשימת קניות: -4 סועדים)


500 גרם פילה עוף נקי קצוץ לקוביות של 2 ס"מ

50 גרם שומן כבש מגורד על פומפיה

1 בצל קצוץ דק
 

½ חבית כוסברה קצוצה דק

2 כוסות אורז עגול לבן שטוף היטב

1 כוס תערובת מוכנה "שקדים ושמיר" של 'תבליני פרג,


 
אופן ההכנה:
סוגרים בטיגון קל את נתחי העוף בסיר, מוציאים ומניחים בצלחת.
מאדים את הבצל בשומן הכבש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה (הוסיפו עוד חצי חבילה אם אתם אוהבים את הטעם) ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים 3 כוסות מים קרים, ומבשלים ברתיחה עדינה משך 10 דקות לפחות על מנת לקבל מרק סמיך של בצל וכוסברה. מוסיפים את נתחי העוף, מערבבים, ואחר כך מוסיפים את האורז הלבן. אם המים לא מספיקים, מכסים במים רותחים כמעט עד לכיסוי של תכולת הסיר.
מעבירים ללהבה הקטנה ביותר, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד 45 דקות. בודקים שהאורז פריך ומוכן ומכבים את האש.
מוסיפים את תערובת "השקדים והשמיר" של 'תבליני פרג' ומכסים את הסיר משך חצי שעה לפחות עד ההגשה.
מערבבים היטב!
 
טיפאוכל!
הכנת המתכון בסיר ברזל של GURO משביחה את המתכון וניתן להיגש עם הסיר על השולחן.
המתכון מתוך 'ספר אוכל - תשרי' באדיבות עיתונאוכל itonochel.com
באחש בוכרי
בעדה הבוכרית יש מאכלים שהחג אינו שלם בלעדיהם.
אחד מהם הוא הבאחש הבוכרי שבדרך מסורתית מכינים אותו מכבד של עגל.
הבאחש החגיגי שלנו הוא קלילי יותר, זריז יותר ופשוט יותר להכנה, היכ הוא מתובל בתערובת מוכנה "שקדים ושמיר" של 'תבליני פרג'. ועוד, משוה שהוא מוכן מפילה עוף.
מומלץ לבישול עם סיר אמייל של GURO
רשימת קניות: -4 סועדים)


500 גרם פילה עוף נקי קצוץ לקוביות של 2 ס"מ

50 גרם שומן כבש מגורד על פומפיה

1 בצל קצוץ דק
 

½ חבית כוסברה קצוצה דק

2 כוסות אורז עגול לבן שטוף היטב

1 כוס תערובת מוכנה "שקדים ושמיר" של 'תבליני פרג,


 
אופן ההכנה:
סוגרים בטיגון קל את נתחי העוף בסיר, מוציאים ומניחים בצלחת.
מאדים את הבצל בשומן הכבש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה (הוסיפו עוד חצי חבילה אם אתם אוהבים את הטעם) ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים 3 כוסות מים קרים, ומבשלים ברתיחה עדינה משך 10 דקות לפחות על מנת לקבל מרק סמיך של בצל וכוסברה. מוסיפים את נתחי העוף, מערבבים, ואחר כך מוסיפים את האורז הלבן. אם המים לא מספיקים, מכסים במים רותחים כמעט עד לכיסוי של תכולת הסיר.
מעבירים ללהבה הקטנה ביותר, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד 45 דקות. בודקים שהאורז פריך ומוכן ומכבים את האש.
מוסיפים את תערובת "השקדים והשמיר" של 'תבליני פרג' ומכסים את הסיר משך חצי שעה לפחות עד ההגשה.
מערבבים היטב!
 
טיפאוכל!
הכנת המתכון בסיר ברזל של GURO משביחה את המתכון וניתן להיגש עם הסיר על השולחן.
המתכון מתוך 'ספר אוכל - תשרי' באדיבות עיתונאוכל itonochel.com