קינואה עם שורשים
המתכון של שף דוד ביטון, שף מלון קינג דויד ירושלים
מומלץ לבישול עם סיר אמייל של GURO
רשימת קניות: -4 סועדים)


300 גרם קינואה

½ בצל לבן קצוץ

½ גזר חתוך לקוביות
צרור גבעולי סלקי קצוצים

½ שורש פיטרוזיליה חתוך לקוביות

קורט מלח, קורט פלפל שחור טחון

1 עלה דפנה

2 גבעולי טמין

מעט שמן זית

330 מ"ל ציר עוף או מים
 
אופן ההכנה:
בסיר בעל תחתית כבדה מחממים מעט שמן זית ומאדים את כל הירקות הקצוצים כחמש דקות. מוסיפים את הקינואה ומאדים 2 דקות נוספות, יוצקים את הציר / מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים מלח ופלפל, מנמיכים את האש ומכסים.
מבשלים כחמש דקות, מכבים את האש ומניחים בסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
לפני ההגשה פזרו מעל המנה בצל מטוגן של 'תבליני פרג', מה שישדרג כפליים את המנה.
הגישו בכלי מרכזי כתוספת לשולחן החג.
 
טיפאוכל!
לצד הקינואה מומלץ להגיש בירה לף בראון צוננת, המדגישה את המתיקות שבמנה.
המתכון מתוך 'ספר אוכל - תשרי' באדיבות עיתונאוכל itonochel.com
קינואה עם שורשים
המתכון של שף דוד ביטון, שף מלון קינג דויד ירושלים
מומלץ לבישול עם סיר אמייל של GURO
רשימת קניות: -4 סועדים)


300 גרם קינואה

½ בצל לבן קצוץ

½ גזר חתוך לקוביות
צרור גבעולי סלקי קצוצים

½ שורש פיטרוזיליה חתוך לקוביות

קורט מלח, קורט פלפל שחור טחון

1 עלה דפנה

2 גבעולי טמין

מעט שמן זית

330 מ"ל ציר עוף או מים
 
אופן ההכנה:
בסיר בעל תחתית כבדה מחממים מעט שמן זית ומאדים את כל הירקות הקצוצים כחמש דקות. מוסיפים את הקינואה ומאדים 2 דקות נוספות, יוצקים את הציר / מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים מלח ופלפל, מנמיכים את האש ומכסים.
מבשלים כחמש דקות, מכבים את האש ומניחים בסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
לפני ההגשה פזרו מעל המנה בצל מטוגן של 'תבליני פרג', מה שישדרג כפליים את המנה.
הגישו בכלי מרכזי כתוספת לשולחן החג.
 
טיפאוכל!
לצד הקינואה מומלץ להגיש בירה לף בראון צוננת, המדגישה את המתיקות שבמנה.
המתכון מתוך 'ספר אוכל - תשרי' באדיבות עיתונאוכל itonochel.com