חורסט סבזי (מתכון פרסי)

מתאים לכמות של 10 מנות לפי מתכון ביתי
רשימת קניות: (מתאים לפויקה מס' 6)


600 גר' בשר מס' 8 כתף (קוביות)

1.5 גרון הודו (10 חתיכות)

2 בצל יבש (קצוץ)

 צרור בצל ירוק (קצוץ דק דק)

צרור כוסברה (קצוץ דק דק)

צרור עלי מנגולד (קצוץ דק דק)

צרור עלי פטרוזיליה (קצוץ דק דק)

צרור נענע (קצוץ דק דק)

צרור שמיר לפי הטעם. (קצוץ דק דק)
כורכום

מלח לפי הטעם

1/2 כוס מים

6 כוסות מים

2 לימונים פרסים יבשים
מיץ מ-4 לימונים
       
אופן ההכנה:
מחממים את הפויקה, מטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את הבשר והגרונות ומטגנים מעט. מוסיפים מעט כורכום וחצי כוס מים.
מבשלים למשך שעתיים  - עד שהבשר רך.

בזמן בישול הבשר מאדים את הבצל והירק / עשבי התיבול ללא נוזלים.
בסיום אידוי הירק וכאשר הבשר מוכן מאחדים את הירק עם הבשר.
מוסיפים כפית כורכום מלח ונוזלים. להימנע מרווית יתר של מים, אך לא מעט מידי מים.
מוסיפים 2 לימונים פרסיים.
 
מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-30 דק'
כאשר המרק מוכן מוסיפים מיץ לימון, מלח ומתקנים תיבול.
 
מומלץ לאכול ביום של מחרת - הטעמים משתלבים ומתאזנים.
בשלנים: קבוצת לוין סולמני שנהב - מקום ראשון במלך הפוייקה 2016 מעיין ברוך.   צילום: יורם לוי
חורסט סבזי (מתכון פרסי)

מתאים לכמות של 10 מנות לפי מתכון ביתי
רשימת קניות: (מתאים לפויקה מס' 6)


600 גר' בשר מס' 8 כתף (קוביות)

1.5 גרון הודו (10 חתיכות)

2 בצל יבש (קצוץ)

 צרור בצל ירוק (קצוץ דק דק)

צרור כוסברה (קצוץ דק דק)

צרור עלי מנגולד (קצוץ דק דק)

צרור עלי פטרוזיליה (קצוץ דק דק)

צרור נענע (קצוץ דק דק)

צרור שמיר לפי הטעם. (קצוץ דק דק)
כורכום

מלח לפי הטעם

1/2 כוס מים

6 כוסות מים

2 לימונים פרסים יבשים
מיץ מ-4 לימונים
       
אופן ההכנה:
מחממים את הפויקה, מטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את הבשר והגרונות ומטגנים מעט. מוסיפים מעט כורכום וחצי כוס מים.
מבשלים למשך שעתיים  - עד שהבשר רך.

בזמן בישול הבשר מאדים את הבצל והירק / עשבי התיבול ללא נוזלים.
בסיום אידוי הירק וכאשר הבשר מוכן מאחדים את הירק עם הבשר.
מוסיפים כפית כורכום מלח ונוזלים. להימנע מרווית יתר של מים, אך לא מעט מידי מים.
מוסיפים 2 לימונים פרסיים.
 
מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-30 דק'
כאשר המרק מוכן מוסיפים מיץ לימון, מלח ומתקנים תיבול.
 
מומלץ לאכול ביום של מחרת - הטעמים משתלבים ומתאזנים.
בשלנים: קבוצת לוין סולמני שנהב - מקום ראשון במלך הפוייקה 2016 מעיין ברוך.   צילום: יורם לוי