נזיד בשר וירקות בפויקה


רשימת קניות: (מתאים לפויקה מס' 6)


3 ק"ג בשר מס' 9

3 בטטות קלופות, קוביות בינוניות

5 תפ"א קלופים, קוביות בינוניות

5 בצלים בינוניים שלמים

3  פלפלים בצבעים שונים ללא ליבה

8-9 שיני שום קלופות

יין אדום, קברנה סובניון

זרעי כוסברה

פלפל שחור לפי הטעם

מלח גרוס לפי הטעם

שבבי צ'ילי חריף


       
אופן ההכנה:
מחממים את הפויקה לחום גבוה, מכניסים את שיני השום וזרעי הכוסברה והבשר. צורבים את הבשר כעשר  דקות מכל הכיוונים ומוציאים החוצה.
 
מוסיפים שמן ומטגנים את ירקות: תפ"א, בטטה, גזר ובצל.
מוסיפים תבלינים: מלח גס, פלפל שחור ושבבי צ'ילי. מערבבים.
מוסיפים את הבשר הסגור ומעל הכל מניחים את הפלפלים.
מוזגים לסיר בקבוק שלם של קברנה סובניון ועוד בקבוק מים.
מכסים את הסיר ומבאים לרתיחה. לאחר רתיחה מנמיכים את האש תוך שמירה על רתיחה
אחרי שעה טועמים ומתקנים טעמים.
 
בשלנים: משפחת פלר. מלך הפוייקה 2016 מעיין ברוך.    צילום: יורם לוי
נזיד בשר וירקות בפויקה


רשימת קניות: (מתאים לפויקה מס' 6)


3 ק"ג בשר מס' 9

3 בטטות קלופות, קוביות בינוניות

5 תפ"א קלופים, קוביות בינוניות

5 בצלים בינוניים שלמים

3  פלפלים בצבעים שונים ללא ליבה

8-9 שיני שום קלופות

יין אדום, קברנה סובניון

זרעי כוסברה

פלפל שחור לפי הטעם

מלח גרוס לפי הטעם

שבבי צ'ילי חריף


       
אופן ההכנה:
מחממים את הפויקה לחום גבוה, מכניסים את שיני השום וזרעי הכוסברה והבשר. צורבים את הבשר כעשר  דקות מכל הכיוונים ומוציאים החוצה.
 
מוסיפים שמן ומטגנים את ירקות: תפ"א, בטטה, גזר ובצל.
מוסיפים תבלינים: מלח גס, פלפל שחור ושבבי צ'ילי. מערבבים.
מוסיפים את הבשר הסגור ומעל הכל מניחים את הפלפלים.
מוזגים לסיר בקבוק שלם של קברנה סובניון ועוד בקבוק מים.
מכסים את הסיר ומבאים לרתיחה. לאחר רתיחה מנמיכים את האש תוך שמירה על רתיחה
אחרי שעה טועמים ומתקנים טעמים.
 
בשלנים: משפחת פלר. מלך הפוייקה 2016 מעיין ברוך.    צילום: יורם לוי