בקר וירקות בפויקה


רשימת קניות: (מתאים לפויקה מס' 4)


1 ק"ג אסאדו (צלעות)

1 ק"ג שריר בקר

2 בצל לבן, פרוס

2 בצל סגול, פרוס

1 כרישה, קצוץ

3 גזר, פרוס

2 סלרי קצוץ

4 תפוחי אדמה, קוביות

1 בטטה, קוביות

מלח לפי הטעם

פלפל גרוס, ציפורן, לפי הטעם

בקבוק יין לבן
       
אופן ההכנה:
מחממים את הפויקה לחום גבוה מאוד, יוצקים שמן לפי בחירה. כשהשמן חם צורבים את האסדו הבשר כעשר  דקות מכל הכיוונים ומוציאים החוצה.

מטגנים את ירקות השורש ולאחר הזהבה מוסיפים את הבשר ומטבלים.
לאחר כמה דקות מוסיפים יין לבן ומים בהתאם לצורך עד לכיסוי. מכסים ומבשלים עוד כשעתיים וחצי.
 
להגשה:
מגישים על מצע של אורז מבושל.
בשלן: עדי לוי, מלך הפוייקה 2016 מעיין ברוך.       צילום: יורם לוי
בקר וירקות בפויקה


רשימת קניות: (מתאים לפויקה מס' 4)


1 ק"ג אסאדו (צלעות)

1 ק"ג שריר בקר

2 בצל לבן, פרוס

2 בצל סגול, פרוס

1 כרישה, קצוץ

3 גזר, פרוס

2 סלרי קצוץ

4 תפוחי אדמה, קוביות

1 בטטה, קוביות

מלח לפי הטעם

פלפל גרוס, ציפורן, לפי הטעם

בקבוק יין לבן
       
אופן ההכנה:
מחממים את הפויקה לחום גבוה מאוד, יוצקים שמן לפי בחירה. כשהשמן חם צורבים את האסדו הבשר כעשר  דקות מכל הכיוונים ומוציאים החוצה.

מטגנים את ירקות השורש ולאחר הזהבה מוסיפים את הבשר ומטבלים.
לאחר כמה דקות מוסיפים יין לבן ומים בהתאם לצורך עד לכיסוי. מכסים ומבשלים עוד כשעתיים וחצי.
 
להגשה:
מגישים על מצע של אורז מבושל.
בשלן: עדי לוי, מלך הפוייקה 2016 מעיין ברוך.       צילום: יורם לוי