פויקה מנצח של נדב


רשימת קניות: (מתאים לפויקה מס' 4)


2 ק"ג בשר שפונדרה בלי הרבה שומן

חתוך קוביות בגודל של כ 4X4 ס"מ

1 ראש שום

1 בקבוק יין אדום

1 כוס סויה כהה

2 בצלים גדולים

שן ג'ינגר חתוך לקוביות

1 כוס מיץ תפוזים
 

6 בצלים ירוקים

1 פלפל חריף

3 כפות דבש או סילאן

2 כפות סוכר חום

2 גבעולי עשב לימון

קליפה מתפוז אחד (רק הכתום)

חצי כוס קמח

4 כפות מלח גס



1 כף פלפל גרוס

1 כוס שמן זית

גיוון

תפוח אדמה

גזר

קולורבי

קישוא

פטריות
אופן ההכנה:
1. מכניסים את המלח, הפלפל והקמח לשקית. לשקית מכניסים את חתיכות הבשר. מנערים היטב עד שכל הבשר ממוסה בקמח והתבלינים.
2. משמנים היטב את פנים הסיר. מחממים את הסיר היטב על אש חזקה. כאשר הוא חם מכניסים את הבשר פנימה וצורבים מכל הכיוונים (כל 20 שניות מערבבים). ברגע שכל הקוביות צרובות מכל הכיוונים מוצאים אותן מהסיר.
3. מנמיכים את האש! משמנים שוב את הסיר. מכניסים פנימה: בצל, שום (חתוך גס) בצל ירוק, ג'ינג'ר, פלפל חריף. אחרי כמה דקות (3-4) מוסיפים: דבש/סילאן/סוכר חום, לעוד כמה דקות. (בשלב זה ניתן להוסיף פנימה יין וסויה – לא הרבה).
4. מכניסים לפויקה את הבשר ומציפים הכל בסויה ויין. אפשר להוסיף מים או ציר. חשוב שכל הבשר יהיה מכוסה בנוזל!

מכניסים עשב לימון, גרידת הדרים (אפשר ריבת הדרים)
מבשלים לפחות 3 שעות תוך הקפדה שכל הבשר יהיה מכוסה בנוזלים (זה הזמן לטעום ולתקן את מה שצריך)

5. שעה לפני ההגשה מוסיפים את שאר הירקות לפי דרגת קשיות: גזר, תפו"א, קולורבי (מומלץ), קישואים, כרובית, פלפל חריף וכדומה.
אחרי הכנסת הירקות יש להוסיף נוזלים שיכסו היטב את כל הירקות (ניתן להשתמש מיץ תפוזים, יין, ציר או מים).
ברגע שהירקות מוכנים והבשר רך מוצאים להגשה.
כתב: נדב מנקרמן
פויקה מנצח של נדב


רשימת קניות: (מתאים לפויקה מס' 4)


2 ק"ג בשר שפונדרה בלי הרבה שומן

חתוך קוביות בגודל של כ 4X4 ס"מ

1 ראש שום

1 בקבוק יין אדום

1 כוס סויה כהה

2 בצלים גדולים

שן ג'ינגר חתוך לקוביות

1 כוס מיץ תפוזים
 

6 בצלים ירוקים

1 פלפל חריף

3 כפות דבש או סילאן

2 כפות סוכר חום

2 גבעולי עשב לימון

קליפה מתפוז אחד (רק הכתום)

חצי כוס קמח

4 כפות מלח גס



1 כף פלפל גרוס

1 כוס שמן זית

גיוון

תפוח אדמה

גזר

קולורבי

קישוא

פטריות
אופן ההכנה:
1. מכניסים את המלח, הפלפל והקמח לשקית. לשקית מכניסים את חתיכות הבשר. מנערים היטב עד שכל הבשר ממוסה בקמח והתבלינים.
2. משמנים היטב את פנים הסיר. מחממים את הסיר היטב על אש חזקה. כאשר הוא חם מכניסים את הבשר פנימה וצורבים מכל הכיוונים (כל 20 שניות מערבבים). ברגע שכל הקוביות צרובות מכל הכיוונים מוצאים אותן מהסיר.
3. מנמיכים את האש! משמנים שוב את הסיר. מכניסים פנימה: בצל, שום (חתוך גס) בצל ירוק, ג'ינג'ר, פלפל חריף. אחרי כמה דקות (3-4) מוסיפים: דבש/סילאן/סוכר חום, לעוד כמה דקות. (בשלב זה ניתן להוסיף פנימה יין וסויה – לא הרבה).
4. מכניסים לפויקה את הבשר ומציפים הכל בסויה ויין. אפשר להוסיף מים או ציר. חשוב שכל הבשר יהיה מכוסה בנוזל!

מכניסים עשב לימון, גרידת הדרים (אפשר ריבת הדרים)
מבשלים לפחות 3 שעות תוך הקפדה שכל הבשר יהיה מכוסה בנוזלים (זה הזמן לטעום ולתקן את מה שצריך)

5. שעה לפני ההגשה מוסיפים את שאר הירקות לפי דרגת קשיות: גזר, תפו"א, קולורבי (מומלץ), קישואים, כרובית, פלפל חריף וכדומה.
אחרי הכנסת הירקות יש להוסיף נוזלים שיכסו היטב את כל הירקות (ניתן להשתמש מיץ תפוזים, יין, ציר או מים).
ברגע שהירקות מוכנים והבשר רך מוצאים להגשה.
כתב: נדב מנקרמן