טאג'ין פרגיות, חומוס וחמוציות

זהו המתכון האהוב על מוטק'ה, בכיר המבשלים אצלנו. לא שוויתרתי על השאיפה להביס אותו בתחרות מבשל המנה המגניבה ביותר, אבל גם לי יש את האינטגריטי שלי. כשאנחנו מגיעים לשטח, ורוח הטאג'ין נחה עלינו, אני מפנה בהכנעה את מקום השף, מצדיע לרב המבשלים, ונאלץ לקבל על עצמי בהשלמה את תפקיד הסו-שף.
 
רשימת קניות:

2 ק"ג פרגיות

חתוכות לנתחים בגודל של 2X2 ס"מ

1 כוס גרגירי חומוס שהושרו ללילה עם

1 כפית סודה לשתייה

3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות

1 דלורית גדולה מגולענת

אך לא קלופה, חתוכה לקוביות

3 שיני שום קלופות ופרוסות דק
 2 בצלים חתוכים דק

5 גזרים קלופים

וחתוכים לעיגולים דקים

3 כפות שמן

1 כפית דבש

2 כפיות פפריקה אדומה

1 כפית כורכום

½ כפית כמון

½ כפית קינמון טחון



4 תרמילי הל

½ כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טחון

½ כפית אבקת צ'ילי

100 גרם חמוציות מיובשות

100 גרם שקדים מולבנים חצויים

כוסברה קצוצה גס

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 כוס מים


אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בפויקה ומקפיצים את פרוסות הבצל עד שהן נעשות שקופות.
2. מוסיפים את פרוסות השום והשקדים הקלופים ומחממים במשך כ-30 שניות נוספות.
3. מוסיפים את נתחי הפרגית ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך שלוש דקות.
4. מוסיפים את הגזרים, הדלורית וגרגירי החומוס וממשיכים לערבב במשך שלוש עד חמש דקות נוספות.
5. מוסיפים את שאר הרכיבים למעט הכוסברה, מערבבים היטב ומניחים את הפויקה עם התבשיל להתבשל על אש קטנה-בינונית במשך כ-45 דקות, עד שגרגירי החומוס מוכנים.
6. כשגרגירי החומוס מוכנים, נותנים לטאג'ין לנוח במשך כמה דקות ומפזרים למעלה כוסברה קצוצה.
7. המהדרין אוכלים לצד הטאג'ין קוסקוס אסלי של ריטה השכנה, אבל בשטח – גם קוסקוס אינסטנט עושה את העבודה.
כתב: גלעד מאירי, מתוך הספר בישולי הדרך - המדריך המקצועי לבישול בשטח
גלעד מאירי, מיטיב לֶסֶת שאוכל ומטייל כבר יותר משלושים שנים, הוא טבח מנוסה ובשלן הרפתקני
מחבר הספרים
"בישולי הדרך המדריך המקצועי לבישול בשטח" ו"פויקה".
טאג'ין פרגיות, חומוס וחמוציות

זהו המתכון האהוב על מוטק'ה, בכיר המבשלים אצלנו. לא שוויתרתי על השאיפה להביס אותו בתחרות מבשל המנה המגניבה ביותר, אבל גם לי יש את האינטגריטי שלי. כשאנחנו מגיעים לשטח, ורוח הטאג'ין נחה עלינו, אני מפנה בהכנעה את מקום השף, מצדיע לרב המבשלים, ונאלץ לקבל על עצמי בהשלמה את תפקיד הסו-שף.
 
רשימת קניות:

2 ק"ג פרגיות

חתוכות לנתחים בגודל של 2X2 ס"מ

1 כוס גרגירי חומוס שהושרו ללילה עם

1 כפית סודה לשתייה

3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות

1 דלורית גדולה מגולענת

אך לא קלופה, חתוכה לקוביות

3 שיני שום קלופות ופרוסות דק
 2 בצלים חתוכים דק

5 גזרים קלופים

וחתוכים לעיגולים דקים

3 כפות שמן

1 כפית דבש

2 כפיות פפריקה אדומה

1 כפית כורכום

½ כפית כמון

½ כפית קינמון טחון



4 תרמילי הל

½ כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טחון

½ כפית אבקת צ'ילי

100 גרם חמוציות מיובשות

100 גרם שקדים מולבנים חצויים

כוסברה קצוצה גס

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 כוס מים


אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בפויקה ומקפיצים את פרוסות הבצל עד שהן נעשות שקופות.
2. מוסיפים את פרוסות השום והשקדים הקלופים ומחממים במשך כ-30 שניות נוספות.
3. מוסיפים את נתחי הפרגית ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך שלוש דקות.
4. מוסיפים את הגזרים, הדלורית וגרגירי החומוס וממשיכים לערבב במשך שלוש עד חמש דקות נוספות.
5. מוסיפים את שאר הרכיבים למעט הכוסברה, מערבבים היטב ומניחים את הפויקה עם התבשיל להתבשל על אש קטנה-בינונית במשך כ-45 דקות, עד שגרגירי החומוס מוכנים.
6. כשגרגירי החומוס מוכנים, נותנים לטאג'ין לנוח במשך כמה דקות ומפזרים למעלה כוסברה קצוצה.
7. המהדרין אוכלים לצד הטאג'ין קוסקוס אסלי של ריטה השכנה, אבל בשטח – גם קוסקוס אינסטנט עושה את העבודה.
כתב: גלעד מאירי, מתוך הספר בישולי הדרך - המדריך המקצועי לבישול בשטח
גלעד מאירי, מיטיב לֶסֶת שאוכל ומטייל כבר יותר משלושים שנים, הוא טבח מנוסה ובשלן הרפתקני
מחבר הספרים
"בישולי הדרך המדריך המקצועי לבישול בשטח" ו"פויקה".