חמין מרוקאי
 
 
החמין המרוקאי עובר מדורי דורות, מאם לביתה, מסבתא לנכדתה, מדודה לאחייניתה. הבעיה בהכנת החמין המרוקאי, אם להודות על האמת, היא שאין כמויות מסודרות כי אצל המרוקאיות של פעם, כששואלים כמה לשים, הן עונות "ככה וככה" עם נימת צליל כלפי מעלה. לעומת זאת, ככל שהחמין האשכנזי הפך להיות פופולרי, כך גם החמין המרוקאי תפס את מקומו והפך לאחד הפופולריים שיש ובעיקר בזכות שקיות החיטה הסודיות שהיו מחביאים בתוך הסיר עד להגשת המנות לסועדים. החמין המרוקאי, גם בהגשה שלו וגם בהכנה שלו. ההכנה מאד קלה. הנה גרסתה של יונית צוקרמן. גרסה שאין מרוקאי שלא מתעלף עם הטעימה הראשונה.
 
דרגת קושי
מחיר זמן קלוריות (למנה)
נתרן (למנה)
שומן רווי (למנה)
כולסטרול (למנה)
קל זול 16 שעות
838.3 1331 9.3 260
 
רשימת קניות:

חצי קילו חומוס

מושרה במים חמים יום קודם

5 תפוחי אדמה קלופים

5 ביצים קשות

כוס אורז





כוס חיטה.

חצי קילו בשר שריר

חתוך לקוביות.

4 רגלי עגל / פרה

ראש שום קלוף

ומופרד לשיניים.



עוד 6 שיני שום

תבלינים: מרק עוף, פפריקה,

מלח, פלפל, כורכום

ירק :כוסברה

מסחאן (גם הפעם לקחנו את המסחאן

של אסלי עמוס המיוצר בעבודת יד כמו אצל הקצב המקומי)


אופן ההכנה:
שמים את החומוס בסיר, יחד עם שיני השום מראש שום השלם. שמים מעל תבלינים לפי הסדר הבא:

כף וחצי גדושה פפריקה, 4 כפות שמן, כפית מרק עוף, קצת מל, קצת ופלפל שחור (זוכרים שאמרנו "ככה וככה"?) ורבע כפית כורכום.
מערבבים היטב ומניחים מעל החומוס המתובל, את קוביות הבשר ואת חמשת תפוחי האדמה הקלופים.

הכנת האורז בשקית קוקי:
לוקחים 4 שיני שום ורבע חבילה של כוסברה, קוצצים קטן קטן ומעבירים לקערה.
מוסיפים כוס אורז לבן עם 2 כפות שמן, 1/4 כפית כורכום, 3/4 כפית מרק עוף, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

סוגרים את השקית היטב מלמעלה ומחוררים את השקית מכמה כיוונים בכדי שהנוזלים יכנסו ומניחים על החומוס המתובל בין הביצים, הבשר ותפוחי האדמה.
 
הכנת שקית החיטה:
משרים כוס חיטה במים למשך עשרים דקות, שוטפים ומסננים. שמים בקערה כף אבקת מרק עוף,
חצי כפית כורכום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, 5 שיני שום וכוס וחצי מים. מעבירים הכל לשקית. קושרים ומערבבים טוב. מניחים את השקית מעל החומוס המתובל.

שקית קציצות בקר:

לוקחים חצי קילו בשר טחון, רבע צרור כוסברה רבע צרור פטרוזליה קצוצה, בצל שלם מגורד בפומפיה, ביצה אחת, כף פירורי לחם, כפית ראסל אל חנות, מלח, פלפל לפי הטעם וכף שמן.
מערבבים הכל יחד בקערה ומעבירים לתוך שקית קוקי. מגלגלים את השקית כמו נקניק עבה, כדי שיהיה בצורת רולדה שמנמנה ומניחים בסיר. במקום שנשאר בסיר, מוסיפים את עצמות הרגל.
ממלאים מים שיכסה את גובה תכולת הסיר בעוד חצי ס"מ. מבשלים 40 דקות על אש קטנה ומעבירים לפלטה לשנת לילה של לפחות 15 שעות.
לפני ההגשה, מוציאים כל חלק מהחמין ומניחים בקערת הגשה גדולה במרכז השולחן עם כף גדולה וכל אחד לוקח את החלק האהוב עליו.
טיפיונית: יונית אומרת שחשוב מאוד להשתמש בסיר גדול ככל האפשר. הוא מראה את האהבה שיש לכם לאוכל. ולגבי הכמויות, גם אם שמתם "ככה וככה", שימו עוד קצת.
 
כתבה: יונית צוקרמן, מתוך המגזין עיתונאוכל, גליון 5, דצמבר 2014
חמין מרוקאי
 
 
החמין המרוקאי עובר מדורי דורות, מאם לביתה, מסבתא לנכדתה, מדודה לאחייניתה. הבעיה בהכנת החמין המרוקאי, אם להודות על האמת, היא שאין כמויות מסודרות כי אצל המרוקאיות של פעם, כששואלים כמה לשים, הן עונות "ככה וככה" עם נימת צליל כלפי מעלה. לעומת זאת, ככל שהחמין האשכנזי הפך להיות פופולרי, כך גם החמין המרוקאי תפס את מקומו והפך לאחד הפופולריים שיש ובעיקר בזכות שקיות החיטה הסודיות שהיו מחביאים בתוך הסיר עד להגשת המנות לסועדים. החמין המרוקאי, גם בהגשה שלו וגם בהכנה שלו. ההכנה מאד קלה. הנה גרסתה של יונית צוקרמן. גרסה שאין מרוקאי שלא מתעלף עם הטעימה הראשונה.
 
דרגת קושי
מחיר זמן קלוריות (למנה)
נתרן (למנה)
שומן רווי (למנה)
כולסטרול (למנה)
קל זול 16 שעות
838.3 1331 9.3 260
 
רשימת קניות:

חצי קילו חומוס

מושרה במים חמים יום קודם

5 תפוחי אדמה קלופים

5 ביצים קשות

כוס אורז





כוס חיטה.

חצי קילו בשר שריר

חתוך לקוביות.

4 רגלי עגל / פרה

ראש שום קלוף

ומופרד לשיניים.



עוד 6 שיני שום

תבלינים: מרק עוף, פפריקה,

מלח, פלפל, כורכום

ירק :כוסברה

מסחאן (גם הפעם לקחנו את המסחאן

של אסלי עמוס המיוצר בעבודת יד כמו אצל הקצב המקומי)


אופן ההכנה:
שמים את החומוס בסיר, יחד עם שיני השום מראש שום השלם. שמים מעל תבלינים לפי הסדר הבא:

כף וחצי גדושה פפריקה, 4 כפות שמן, כפית מרק עוף, קצת מל, קצת ופלפל שחור (זוכרים שאמרנו "ככה וככה"?) ורבע כפית כורכום.
מערבבים היטב ומניחים מעל החומוס המתובל, את קוביות הבשר ואת חמשת תפוחי האדמה הקלופים.

הכנת האורז בשקית קוקי:
לוקחים 4 שיני שום ורבע חבילה של כוסברה, קוצצים קטן קטן ומעבירים לקערה.
מוסיפים כוס אורז לבן עם 2 כפות שמן, 1/4 כפית כורכום, 3/4 כפית מרק עוף, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

סוגרים את השקית היטב מלמעלה ומחוררים את השקית מכמה כיוונים בכדי שהנוזלים יכנסו ומניחים על החומוס המתובל בין הביצים, הבשר ותפוחי האדמה.
 
הכנת שקית החיטה:
משרים כוס חיטה במים למשך עשרים דקות, שוטפים ומסננים. שמים בקערה כף אבקת מרק עוף,
חצי כפית כורכום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, 5 שיני שום וכוס וחצי מים. מעבירים הכל לשקית. קושרים ומערבבים טוב. מניחים את השקית מעל החומוס המתובל.

שקית קציצות בקר:

לוקחים חצי קילו בשר טחון, רבע צרור כוסברה רבע צרור פטרוזליה קצוצה, בצל שלם מגורד בפומפיה, ביצה אחת, כף פירורי לחם, כפית ראסל אל חנות, מלח, פלפל לפי הטעם וכף שמן.
מערבבים הכל יחד בקערה ומעבירים לתוך שקית קוקי. מגלגלים את השקית כמו נקניק עבה, כדי שיהיה בצורת רולדה שמנמנה ומניחים בסיר. במקום שנשאר בסיר, מוסיפים את עצמות הרגל.
ממלאים מים שיכסה את גובה תכולת הסיר בעוד חצי ס"מ. מבשלים 40 דקות על אש קטנה ומעבירים לפלטה לשנת לילה של לפחות 15 שעות.
לפני ההגשה, מוציאים כל חלק מהחמין ומניחים בקערת הגשה גדולה במרכז השולחן עם כף גדולה וכל אחד לוקח את החלק האהוב עליו.
טיפיונית: יונית אומרת שחשוב מאוד להשתמש בסיר גדול ככל האפשר. הוא מראה את האהבה שיש לכם לאוכל. ולגבי הכמויות, גם אם שמתם "ככה וככה", שימו עוד קצת.
 
כתבה: יונית צוקרמן, מתוך המגזין עיתונאוכל, גליון 5, דצמבר 2014