פויקה

מאת: גלעד מאירי ואורי שעשוע, שנת 2011, 189 עמודים.
להשיג בחנויות הספרים ובחנויות כלי הבישול המובחרות.

סיר הפויקה ו"תופעת הפויקה" כבר מזמן אינם נחלתם הבלעדית של קומץ משוגעים לדבר. הניחוחות המזמינים, ההתנסויות הטעימות והחברותא גרמו לפויקה לחצות גבולות ולהפוך מקדירת פלדה אנונימית לידוען אמיתי.

הספר מתאים לכל שוחרי הטבע והאוכל, שלא פחות משהם מעריכים ארוחה טובה במסעדת שלושה כוכבים, הם משוכנעים שארוחה תחת שלושה מיליון כוכבים היא חוויה טעימה ונעימה במיוחד.

בין אם אתם מאובזרים במטבח שטח לתפארת מדינת ישראל בתא המטען ,ובין אם אתם מתכננים לפצוח בהתנסות הפויקה הראשונה שלכם, עשרות המתכונים שבספר ירעננו ויחדשו את הארסנל הקולינרי שלכם, ויחמשו אתכם ביצירתיות, אתגר והרפתקאות טעימות בכל יציאה לשטח.

הספר כולל מעל 100 מתכונים לבישול בסיר הפויקה: תבשילי קדירה, מרקים, מאפים, על הפלנצ'ה, משקאות, רטבים ומרקחות, בישול מהיר.
הנה מספר דוגמאות למגוון המתכונים בפרקי הספר השונים: תבשילי קדירה ומרקים: עוף ציידים, מרק שעועית שחורה צמחוני, פונדו בקר ויטנאמי. על הפלנצ'ה: נתחי אנטריקוט במרינדת דבש מעושנת, פילה אמנון בזיגוג ג'ינג'ר. משקאות, רטבים ומרקים: צ'אטני תפוחים וחמוציות, מילקשייק וניל עוגיות. בישול מהיר: מעורב ירושלמי מתל אביב, טבעות בצל בניחוח בירה, פופקורן שטח במגוון טעמים ופנקייקים.


גלעד מאירי, מחבר הספר "בישולי הדרך" נמשך לתחום המחנאות והשטח עוד מתקופת היותו מדריך בצופים. בצבא שירת כקצין בגולני, שם גם נהג להנעים את זמנם של חייליו ומפקדיו באלתורי שטח מרשימים. מאירי הוא בוגר לימודי חינוך וכלכלה באוניברסיטת תל אביב, ולומד לתואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת מישיגן.
אורי שעשוע, חרש את שבילי העולם במשך שנים והקפיד לחזור בכל פעם עם בשורות קולינריות טעימות לחבריו למסלול, הוא מנכ"ל חברת בישולי הדרך בע"מ, המתמחה בהפקות אוכל בשטח.

פויקה

מאת: גלעד מאירי ואורי שעשוע, שנת 2011, 189 עמודים.
להשיג בחנויות הספרים ובחנויות כלי הבישול המובחרות.

סיר הפויקה ו"תופעת הפויקה" כבר מזמן אינם נחלתם הבלעדית של קומץ משוגעים לדבר. הניחוחות המזמינים, ההתנסויות הטעימות והחברותא גרמו לפויקה לחצות גבולות ולהפוך מקדירת פלדה אנונימית לידוען אמיתי.

הספר מתאים לכל שוחרי הטבע והאוכל, שלא פחות משהם מעריכים ארוחה טובה במסעדת שלושה כוכבים, הם משוכנעים שארוחה תחת שלושה מיליון כוכבים היא חוויה טעימה ונעימה במיוחד.

בין אם אתם מאובזרים במטבח שטח לתפארת מדינת ישראל בתא המטען ,ובין אם אתם מתכננים לפצוח בהתנסות הפויקה הראשונה שלכם, עשרות המתכונים שבספר ירעננו ויחדשו את הארסנל הקולינרי שלכם, ויחמשו אתכם ביצירתיות, אתגר והרפתקאות טעימות בכל יציאה לשטח.

הספר כולל מעל 100 מתכונים לבישול בסיר הפויקה: תבשילי קדירה, מרקים, מאפים, על הפלנצ'ה, משקאות, רטבים ומרקחות, בישול מהיר.
הנה מספר דוגמאות למגוון המתכונים בפרקי הספר השונים: תבשילי קדירה ומרקים: עוף ציידים, מרק שעועית שחורה צמחוני, פונדו בקר ויטנאמי. על הפלנצ'ה: נתחי אנטריקוט במרינדת דבש מעושנת, פילה אמנון בזיגוג ג'ינג'ר. משקאות, רטבים ומרקים: צ'אטני תפוחים וחמוציות, מילקשייק וניל עוגיות. בישול מהיר: מעורב ירושלמי מתל אביב, טבעות בצל בניחוח בירה, פופקורן שטח במגוון טעמים ופנקייקים.


גלעד מאירי, מחבר הספר "בישולי הדרך" נמשך לתחום המחנאות והשטח עוד מתקופת היותו מדריך בצופים. בצבא שירת כקצין בגולני, שם גם נהג להנעים את זמנם של חייליו ומפקדיו באלתורי שטח מרשימים. מאירי הוא בוגר לימודי חינוך וכלכלה באוניברסיטת תל אביב, ולומד לתואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת מישיגן.
אורי שעשוע, חרש את שבילי העולם במשך שנים והקפיד לחזור בכל פעם עם בשורות קולינריות טעימות לחבריו למסלול, הוא מנכ"ל חברת בישולי הדרך בע"מ, המתמחה בהפקות אוכל בשטח.